Dr. Molnár Zsuzsanna PhD
Szülész-nőgyógyász magánrendelése

Előkészületek:

Az időpontkérést követően gyűjtse össze a korábbi orvosi papírokat, zárójelentéseket, leleteket, mert ezek hasznosak lehetnek bármikor. Elsősorban a korábbi nőgyógyászati vizsgálati eredményekre lesz szükség. A szedett gyógyszerek listája is fontos.

 

Öltözet:

A vizsgálathoz célszerű laza, kényelmes öltözéket felvenni. Sokan előnyben részesítik ilyenkor a nadrággal szemben a szoknyát, mivel ez kevésbé körülményes a vizsgálat során.

 

A rendelőbe lépést követően:

A nőgyógyászati vizit megismerkedéssel kezdődik. A személyes adatok felvétele során általános kérdéseket teszek fel. A menstruációs ciklusról biztosan fogok kérdezni, emiatt javaslom előre végiggondolni, hogy mikor volt az utolsó menstruációs vérzés első napja. Amennyiben vezet menstruációs naptárat, úgy azt hozza magával, sokat segíthet. Ezt követően a vizit okáról fogunk beszélni. Ezt követi a vizsgálat.

Az első vizsgálatkor mindenki izgul, mert nem tudja mi fog történni. Ez természetes. Azt javaslom, hogy szóljon, hogy ez az első alkalom lesz, így még többet segíthetek.

 

Hogy zajlik a nőgyógyászati vizsgálat?

Az alsónemű levétele után egy vizsgálóasztalon kell helyet foglalni háton fekve, lábakat a lábtartóba téve. Cipő, zokni maradhat a lábon, de le is lehet venni. A vizsgálóasztalon az első alkalommal furcsa lehet feküdni, de ha megismeri, legközelebb már nem lesz idegen a szituáció. A lényeg, hogy nem szabad izgulni!

 

Konzultáció:

A vizsgálatot követően felöltözhet. Majd ezután átbeszéljük a vizsgálat eredményét, a betegség természetét, a kezelési lehetőségeket. Ekkor nyugodtan felteheti kérdéseit. Amennyiben egyéb, nem nőgyógyászati vizsgálatra van szükség, úgy segítek megfelelő kollégát, rendelést találni. Arra is van megoldás, ha laboratóriumi vizsgálatok kellenek, vérvételre is van lehetőség.

 

Kezelés:

A kezelési lehetőség kiválasztása előtt két lépést tartok fontosnak. Az egyik, hogy megfelelően tájékoztassam a betegségről, a kezelési lehetőségekről az esetleges mellékhatásokról illetve arról is, hogy mi várható, ha nem teszünk semmit. A másik lépés, hogy felmérjem az Ön igényeit orvosi szempontból. Ezután közösen választhatunk a terápiás lehetőségek közül. Meggyőződésem, hogy a személyre szabott kezelés a leghatékonyabb.